torek, 19. 4. 2022

Pogovor ob razstavi To je vojna!

V okviru fotografske razstave Mateja Povšeta To je vojna! bo v sredo, 20. aprila 2022, ob 18. uri potekal zoom pogovor novinarjev in vojnih dopisnikov o vojni v Ukrajini.

Fotografije vojne in fotografije o vojni, ki so razstavljene v Osrednjem atriju Mestne hiše, bodo izhodišče pogovora o dogodkih na ukrajinsko-ruski meji.
Vlasta Jeseničnik, Polona Fijavž, Uroš Škerl Kramberger, Matej Povše in Ervin Hladnik Milharčič bodo spregovorili o vojni, o situaciji vojne na terenu in o njenih zaznavah v Rusiji, Ukrajini in na Poljskem.

Fotografije na razstavi so z Matejevega tritedenskega zapisovanja dogodkov v Ukrajini. Nastale so v okolici glavnega mesta Kijev, v samem Kijevu in mestu Lvov na zahodu Ukrajine. Nastale so prav tam, kjer še danes potekajo boji in kjer so spopadi potekali v minulih tednih. Tam, kjer morajo ljudje karseda hitro, z enim kovčkom svojega imetja, zapustiti svoje domove in vse, kar imajo. Nekaterim to ne uspe, saj jih prej zadene topniški izstrelek.

Dogodek skupaj pripravljajo Galerija Kresija, Trubarjeva hiša literature in Mestna knjižnica Ljubljana v sklopu razstave To je vojna!. Spremljate ga lahko na platformi ZOOM (Meeting ID: 876 5473 3817) ter na Facebook profilu Galerije Kresija in Trubarjeve hiše literature.

Preberite tudi: