ponedeljek, 22. 6. 2020

Poletje je čas za dobre filme

Poletno filmsko sezono na prostem smo začeli s Kinodvoriščem v atriju Slovenskih železnic, nadaljevali pa bomo s Filmom pod zvezdami in Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu.

Film pod zvezdami

Film pod zvezdami, ki ga soorganizirata Kinodvor in Ljubljanski grad, bomo na Grajskem dvorišču spremljali med 16. julijem in 8. avgustom.
Pripravljamo najbolj odmevne filme pretekle kinematografske sezone ter nekatere sveže predpremiere in posebne projekcije.
Program bomo objavili 1. julija, ko se začne tudi predprodaja vstopnic.

Rekordno leto 2019 

Lansko poletje je Film pod zvezdami obiskalo rekordno število gledalcev. Kar 16.700 obiskovalcev si je ogledalo 24 filmov. Razprodanih je bilo 9 projekcij, kar pomeni, da si je vsako izmed njih ogledalo 1000 gledalcev. Razprodani so bili ogledi filmov Ne bom več luzerka, Zelena knjiga, Rocketman, Bolečina in slava, Zvezda je rojena, Vsi vejo, Beli vran, Bohemian Rhapsody in Yesterday, s katerim smo zaključili lansko filmsko poletje na grajskem dvorišču.

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

foto
Foto: Matjaž Rušt

V nekoliko zgodnejšem avgustovskem terminu vas vabimo tudi v Letni Kinodvor na Kongresnem trgu. Tridnevna brezplačna prireditev, ki jo vsako leto pripravljamo v poklon pomembnim obletnicam v zgodovini filma in mesta, bo potekala od 11. do 13. avgusta. Z njo se mestni kino že sedmo leto zapored postavlja ob bok primerljivim projektom s področja kulturnega turizma v Locarnu, na Dunaju, v Parizu, Londonu in Bologni.
Ob doslednem upoštevanju novih previdnostnih ukrepov in priporočil bomo vsem obiskovalcem tako na Filmu pod zvezdami kot v Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu zagotavljali kakovostno, varno in prijetno filmsko doživetje.

Preberite tudi: