ponedeljek, 11. 7. 2022

Poletje v Tivoliju 2022

Drugi teden festivala Poletje v Tivoliju, ki ga pripravljajo v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, prinaša pester program, od koncertov do brezplačnih vodenj in ogleda filma na prostem.

V torek, 12. julija, se bo predstavil kantavtorski projekt 3:rma, ki gradi most med glasbo in poezijo in plava v jazzovskih, pop in folk vodah. Ta dan se lahko prvič pridružite tudi brezplačnemu vodstvu po razstavi Odtisi in vtisi 2. V četrtek, 14. julija, se bo nadaljevala delavnica tiska in ročnega odtiskovanja, tokrat z Nino Koželj. Delavnici bo sledil koncert skupine Masharik, ki prepleta blues, rock, psihedelijo in soul, v ospredje svoje glasbe pa postavlja čutnost, iskrenost in dinamičnost. V nedeljo, 17. julija, vabljeni še k ogledu filma Metoda Pevca Vaje v objemu. Zgodba pripoveduje o dveh zadovoljnih parih sredi tridesetih, ki se odpravita na plesne vaje. Morda je kriv prav tango, da doslej čvrsti odnosi pokažejo svoje vrzeli, hkrati pa se zanetijo privlačnosti, ki jih vse težje skrivajo.

Torkovi koncerti
pred Gradom Tivoli
Glasba za sladokusce, ki cenijo intimno vzdušje in prepoznavne poetike kantavtorjev.
12. 7.: 3:rma

Torkovo vodstvo
Odtisi in vtisi 2
12. 7.: Vodstvo po razstavi v slovenskem in angleškem jeziku, vsak torek v juliju ob 18.00
Ob torkih je razstava na ogled do 22.00, med 18. in 22. uro je vstop prost.

Četrtkovi koncerti
Pred MGLC Švicarijo
14. 7.: Masharik
Izbor: Radio Terminal.
Ob četrtkih je MGLC Švicarija odprta do 22. ure. Vstop je prost.

Grafika na žlico
Pred Gradom Tivoli
Delavnice tiska in ročnega odtiskovanja za vse generacije z umetniki iz aktualnih razstav v MGLC. Predhodno znanje ni potrebno.
14. 7.: Nina Koželj, Starodavni lesorez, ksilografija in ekslibris

Film v gozdu
Pred MGLC Švicarijo
V kinu nisi nikoli sam – pridruži se nam na projekcijah v gozdu. Za filmsko družbo poskrbljeno, da vam bo mehko in toplo, priporočamo odejo.
17. 7.: Metod Pevec: Vaje v objemu

Preberite tudi: