ponedeljek, 8. 8. 2022

Na PikniKoncert na Ljubljanski grad

V sredo in četrtek, 10. in 11. avgusta 2022, se nam lahko ob 18. uri pridružite na PikniKoncertih na zelenici pred Ljubljanskim gradom.

Gre za drugačno obliko preživljanja prostega časa v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo. Ob dobri glasbi, hrani in pijači, ki ju prinesete s seboj, lahko uživate s prijatelji ali člani družine.  
Vstop je prost.

Glasba z vseh koncev sveta

Prostor na zelenici obrambnega jarka za obzidjem Ljubljanskega gradu je pravi kraj, kamor se lahko ob popoldnevih zatečete pred poletno vročino, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etna in folka. Uživate lahko ob odlični glasbi z vseh koncev sveta, občudujete tradicionalne inštrumente in prisluhnete različnim tehnikam petja.

Piknik prigrizke prinesite s seboj

S seboj prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije.

V sredo indie-folk, v četrtek neworleanska ulična glasba 

Skupina Eni od sedmih milijard. Foto: arhiv izvajalca, vir: Ljubljanski gard
Skupina Eni od sedmih milijard. Foto: arhiv izvajalca, vir: Ljubljanski gard

   
V sredo, 10. avgusta, lahko prisluhnete indie-folk skupini Eni od sedmih milijard, ki v svojih avtorskih skladbah igra zgodbe življenja z zvoki violine, akustične kitare, klavirja, klarineta, bobnov ter basovske kitare. 

Več podrobnosti najdete tukaj

Skupina Počeni Škafi. Foto: Alen Karupović, vir: Ljubljanski grad
Skupina Počeni Škafi. Foto: Alen Karupović, vir: Ljubljanski grad

   
V četrtek, 11. avgusta, pa bo nastopila skupina Počeni škaf, ki je s svojo avtorsko glasbo s poudarkom na duhovitih in ganljivih besedilih v slovenščini zvesta neworleanskemu načinu muziciranja.

Več podrobnosti najdete tukaj

Preberite tudi: