četrtek, 21. 10. 2021

Pred nami je jubilejni 25. Ljubljanski maraton

V nedeljo, 24. oktobra 2021, bo v Ljubljani potekal že 25. Volkswagen Ljubljanski maraton. Zaradi prireditve bodo nekatere ceste zaprte, mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih progah.

Zapore cest

Kongresni trg bo zaprt od petka, 22. oktobra, od 8. ure do nedelje, 24. oktobra 2021, do polnoči. Šubičeva ulica bo na odseku od Valvazorjeve ulice do Slovenske ceste zaprta v nedeljo, 24. oktobra, od 5. ure do polnoči.
Slovenska cesta bo na odseku od Gosposvetske do Aškerčeve ceste (z izjemo dovoza v Garažno hišo Kongresni trg) zaprta od sobote, 23. oktobra, do nedelje, 24. oktobra, do polnoči. Na odseku od Tivolske do Gosposvetske ceste bo zaprta v nedeljo, 24. oktobra, od 5. do 22. ure.
Bleiweisova cesta bo od križišča s Šubičevo ulico v smeri proti Viču zaprta v nedeljo, 24. oktobra, od 10. do 16. ure.
Aškerčeva cesta bo na delu od Slovenske do Groharjeve ceste zaprta v nedeljo, 24. oktobra, od 5. ure do 16. ure.
Garažna hiša Kongresni trg bo zaprta v nedeljo, 24. oktobra, od 7. do 16. ure.

V nedeljo od 8. do 16. ure bodo zaprte tudi ulice in ceste, po katerih bodo speljane trase tekov na 10, 21 in 42 kilometrov.
Na nekaterih mestih bodo urejene točke za prečkanje trase tekov.
Vse podrobnosti o zaporah najdete na spletni strani Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Zaradi maratona bodo po spremenjenih trasah vozili tudi mestni in primestni avtobusi. Podrobnosti najdete na spletni strani javnega podjetja LPP.
Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje navodil policistov in organizatorjev.

Brezplačno na maraton

Tekači (in en spremljevalec) se bodo na maraton lahko brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi ob predložitvi voucherja, štartne številke ali akreditacije. Od 7. do 15. ure bodo iz parkirišč P+R Stožice, Barje in Dolgi most organizirane tudi posebne krožne vožnje avtobusov.

Spodbujajmo tekače

Tekači se bodo na pot po ljubljanskih ulicah in cestah podali v nedeljo, 2.4 oktobra 2021. Na 10-kilometrski tek se bodo podali ob 9. uri, na maraton in polmaraton pa ob 9.15. Znak za start vseh tekov bo dal župan Zoran Janković, ki bo ob 12. uri na Kongresnem trgu tudi podelil priznanja najhitrejšim tekačicam in tekačem.

Pridružite se nam ob progi in navijajte za tekače!

 

Preberite tudi: