ponedeljek, 20. 5. 2019

Pred nami je pomladna borza lokalnih živil

V podjetniškem inkubatorju ABC HUB v BTC Cityu bo v torek, 21. maja 2019, ob 13. uri potekala pomladna borza lokalnih živil, že tretja po vrsti.

Borzo lokalnih živil Osrednjeslovenske regije skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije, Turizmom Ljubljana, Kmetijsko gozdarsko zbornico, Kmetijsko gozdarskim zavodom Ljubljana in Zavodom EKOmeter organiziramo na pobudo ponudnikov in kupcev. Njen namen je sklepanje naročil za dostavo lokalno pridelanih živil in še posebej sklepanje konkretnih dogovorov za načrtovano pridelavo in predelavo v letu 2019.

Predstavniki šol in vrtcev bodo lahko vzpostavili stike s potencialnimi lokalnimi dobavitelji živil v okviru razpisov in izločenih sklopov, pa tudi za nakupe v okviru šolske sheme, Slovenskega tradicionalnega zajtrka ipd.
Na borzi želimo torej na enem mestu povezati ponudnike in kupce lokalnih živil iz Osrednjeslovenske regije: kmete in pridelovalce oz. predelovalce živil, predstavnike vrtcev, šol in drugih javnih zavodov ter gostince in hotelirje.

Borza lokalnih živil Osrednjeslovenske regije predstavlja pomemben element trajnostnega razvoja Ljubljane. Za doslej izpeljane borze smo prejeli nagrado Premiki naprej 2018 za najboljšo izboljšavo v javni upravi (Dnevi slovenske uprave) ter zlato priznanje Green Destinations na ITB Berlin, eni najpomembnejših turističnih borz na svetu.

Preberite tudi: