petek, 7. 6. 2024

Predavanje prof. Janeza Koželja

Vabimo vas v info točko Ljubljana na poti do ogljične nevtralnosti na Pogačarjevem trgu 3 na predavanje nekdanjega podžupana in častnega meščana Ljubljane prof. Janeza Koželja, ki nam bo predstavil, kako so na grškem otoku Tilos postopoma dosegli energetsko oskrbo iz obnovljivih virov, uvedli električni javni prevoz in učinkovit sistem ravnanja z odpadki.

Ker se zavedamo, da je pot do podnebne nevtralnosti zahtevna, bi radi meščanom in meščankam predstavili dobre prakse iz tujine, postavili mite in legende na laž, se pogovarjali o novih rešitvah ter sprejemali dobre predloge in ideje, ki nas bodo skupaj popeljale naprej. Zato vas vabimo, da prisluhnete predavanju prof. Koželja, ki bo v info točki Ljubljana na poti do ogljične nevtralnosti v sredo, 12. junija 2024, ob 17. uri.

Po počitniškem poletju vas vabimo, da se nam pridružite na seriji jesenskih predavanj prof. Koželja, ki se bodo na raznolike načine dotaknili vidikov doseganja podnebne nevtralnosti. Prvega od teh napovedujemo že za sredo, 9. oktobra 2024, ko se bo prof. Koželj dotaknil Divje narave v mestu.

 

Preberite tudi: