sreda, 9. 9. 2020

Predlagajte prejemnike Rožančevih nagrad

Objavili smo javni razpis za podelitev nagrad Marjana Rožanca za leto 2020. Predloge za prejemnike nagrad sprejemamo do ponedeljka, 2. novembra 2020.

Rožančeve nagrade so najvišja priznanja s področja športa v Mestni občini Ljubljana, prejmejo pa jih lahko amaterski športni delavci, športniki, športni pedagogi, delavci v športu, športni novinarji in društva.

Podelili bomo največ 4 nagrade, in sicer nagrade za izjemen športni dosežek v preteklem letu (šteje se obdobje od 31. oktobra lani do 31. oktobra letos) ter nagrado za delo iz daljšega časovnega obdobja, ki jo prejme posameznik, ki je deloval na področju športa najmanj 20 let.
Celoten razpis si lahko ogledate tukaj, dodatne informacije dobite tudi na telefonski številki 01 306 46 03 (Oddelek za šport).

Lani je nagrado za izjemne športne dosežke prejel Tadej Pogačar

Lani je Rožančevo nagrado prejel izjemni kolesar Tadej Pogačar, ki nas prav te dni navdušuje na Dirki po Franciji.
V obrazložitvi smo zapisali: »Tadej Pogačar je član Kolesarskega društva Rog od leta 2008. Njegova športna pot se je vzpenjala počasi in pod budnim očesom trenerja Mihe Koncilija in ostalih sodelavcev v klubu. V kategorijah dečkov in mlajših mladincev je težje zmagoval, vrstniki so bili takrat večji in močnejši. A Tadej je vztrajal in pri starejših mladincih opozoril nase z zmago na etapni dirki Giro del Lunigiana. V svojem prvem letu med člani je bil 5. na Dirki po Sloveniji, v drugem letu pa ga je zmaga na Tour del Avenir že vodila med profesionalce. V enem letu je pri svojih dvajsetih letih prišel na 15. mesto na svetovni kolesarski lestvici ter dosegel odmevne zmage: 3x etapa na Dirki po Španiji; skupno tretje mesto v generalni razvrstitvi; zmaga na Dirki po Kaliforniji; zmaga na Dirki po Algavreju, itd. To so izjemni dosežki, ki Tadeja že zdaj uvrščajo med svetovne zvezde.«

Veselimo se nadaljnjih uspehov mladega kolesarja ter vseh ostalih vrhunskih športnikov!

Preberite tudi: