torek, 1. 12. 2020

Premiera treh kratkih filmov "Bila sem..."

V okviru mednarodnih dni akcij proti nasilju nad ženskami predstavljamo tri kratke filme »Bila sem…«, ki temeljijo na resničnih zgodbah žensk, žrtev nasilja. Spletna premiera filmov bo v sredo, 2. decembra 2020.

Filme je pripravilo Društvo SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja v sodelovanju s filmsko produkcijo Vertigo. Režiral jih je Martin Draksler, temeljijo pa na resničnih zgodbah žensk, žrtev nasilja in se osredotočajo na umor, posilstvo in nasilje v družini. Ustvarjalke in ustvarjalci so projekt ustvarjali prostovoljno, pri soustvarjanju so sodelovali tudi Društvo Bunker – Stara Elektrarna, filmski studio Viba in studia za post-produkcijo slike in zvoka, Teleking in 001. 

foto

Mednarodna spletna premiera filmov bo v sredo, 2. decembra 2020. Filmi bodo na spletnih portalih objavljeni v enournih intervalih - film o nasilju ob 18. uri, o posilstvu ob 19. ter o umoru ob 20. uri

Za ničelno toleranco do nasilja!

Raziskave ter podatki nevladnih organizacij in policije kažejo, da se je v letošnjem letu zaradi epidemije nasilje nad ženskami še povečalo. V Ljubljani se zavzemamo za ničelno toleranco do nasilja. Nasilje je nedopustno! NA Mestni občini Ljubljana sofinanciramo različne programe, ki so namenjeni tako ženskam in otrokom, žrtvam nasilja (npr. varne namestitve, svetovalnice) kot tudi povzročiteljem nasilja (delavnice). Ob tem župan Zoran Janković sporoča, da je v Ljubljani za žrtve nasilja tudi v času epidemije na voljo podpora in pomoč ter možnost namestitve.

Preberite tudi: