petek, 28. 6. 2019

Prenavljamo za vas: Parmova ulica

Zaradi celovite prenove bo od ponedeljka, 1. julija, do predvidoma konca septembra 2019 za ves promet zaprta Parmova ulica na odseku med Drenikovo ulico in ulico Bežigrad.

skica parmova

Obvoz bo po Samovi ulici in Dunajski cesti. Mestni avtobusi na liniji 14 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Prenavljamo za vas

V ponedeljek, 1. julija 2019, začenjamo s celovito prenovo Parmove ulice, v okviru katere bomo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bomo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujemo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa. Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Obnova bo predvidoma potekala eno leto.

Vrednost investicije je slabih 3,6 milijona evrov (brez DDV). Večino sredstev smo zagotovili v proračunu MOL, skoraj 380.000 evrov smo prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev).
Izvajalec del je Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Vsem udeležencem v prometu svetujemo, da aktualne informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo, poti po mestu pa lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Parmova ulica: obrazložitev poimenovanja

Ulica se imenuje po Viktorju Parmi, rojenemu 1858 v Trstu. Bil je skladatelj oper in operet. Umrl  je leta 1924 v Mariboru.

Preberite tudi: