torek, 24. 12. 2019

Pridružite se silvestrovanju na mestnih trgih in ulicah

31. decembra bo praznično vzdušje Decembra 2019 v Ljubljani doseglo vrhunec s silvestrovanji na prostem na trgih v središču Ljubljane.

Silvestrovanje za otroke

foto

V novo leto bodo tradicionalno najprej vstopili otroci. Od 16. ure dalje bodo na Kongresnem trgu družine z otroki, starimi do 10 let (ali kakšno leto več) skupaj z Dedkom Mrazom in drugimi pravljičnimi junaki praznovale prihod novega leta. Otroci bodo simbolično vstopili v novo leto ob 17. uri.

Velika silvestrovanja na prostem

foto

Ob 21. uri se bodo pričela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Nastopili bodo skupina Kingston in Luka Basi.
Silvestrovanje na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk, ki jih izbrani izvajalci navdušujejo vsako leto. Letos bodo nastopili Špičikuc Orchestra in Neisha.
Program silvestrovanja na Pogačarjevem trgu je namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodnozabavne glasbe. V novo leto jih bodo pospremili Ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back band.
Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe z nastopajočimi Omega Sun, Alo! Stari, Srd in Niet.

Z ognjemetom bomo pozdravili prihod novega leta

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz papirja in razgradljivih materialov bodo letos v barvi Ljubljane - zeleni in silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Preberite tudi: