torek, 26. 11. 2019

Priznanje Kinodvoru za najboljši program

Na 21. konferenci mednarodne mreže Europa Cinemas v Lizboni je Kinodvor prejel prestižno nagrado Europa Cinemas za najboljši program 2019.

Ponosni smo na mednarodno priznanje kakovosti in inovativnosti Kinodvora, ki nas uvršča v sam vrh evropskih kinematografov.

foto
Nagrado so prevzeli nekdanja direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc, pomočnik direktorice za program Koen Van Daele in sedanja direktorica Metka Dariš. Foto: Joana Linda/Europa Cinemas


Kinematografska mreža Europa Cinemas, osredotočena na evropski film, združuje skoraj 3.000 filmskih platen v več kot 1.100 kinematografih v 43 državah.

Za še več kakovostne filmske ponudbe v Ljubljani

V središču Ljubljane načrtujemo izgradnjo minipleksa mestnega kina, saj želimo povečati število projekcij, predvajanih filmov in gledalcev na področju filma. Izgradnja minipleksa mestnega kina bo pomembno prispevala k oživitvi podhoda Ajdovščina, rezultati obiska programov v Kinodvoru pa kažejo, da je novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče v mestu potrebno.
Z minipleksom bomo zagotovili prostorske pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva.

Skupaj do naziva Evropska prestolnica kulture 2025

Ljubljana s podporo 25 občin Ljubljanske urbane regije kandidira za naziv Evropska prestolnica kulture 2025, najpomembnejšo pobudo Evropske unije na področju kulture.
Temeljni cilj programa EPK je poudarjanje bogastva in raznolikosti evropskih kultur ter skupne kulturne dediščine, kakor tudi spodbujanje medkulturnega dialoga in večanje medsebojnega razumevanja med evropskimi državljani. Od leta 1985 do danes je naziv EPK nosilo 60 mest, med njimi 18 državnih prestolnic.

V Mestni občini Ljubljana vidimo kandidaturo za naziv EPK 2025 kot priložnost za uresničevanje strateških razvojnih ciljev mesta in regije. Tako se skupaj s 25 občinami Ljubljanske urbane regije podajamo na pot do naziva Evropske prestolnice kulture 2025.

Preberite tudi: