sreda, 14. 8. 2019

Prvo pametno košarkarsko igrišče v sklopu akcije #Podamdaigram

Skupaj z enim najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, Goranom Dragićem, smo danes odprli prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji.

Kot je obljubil že na junijskem dogodku #gogitalk, je Goran Dragić začel z akcijo dobrodelne obnove košarkarskih igrišč. Igrišče v parku Tivoli (med teniškimi igrišči in baliniščem) je tako prvo obnovljeno igrišče v sklopu dobrodelne akcije #podamdaigram.

Igriščem želi vrniti "dušo"

Pri tem ne gre za enkratno prenovo igrišč, temveč za živ projekt, preko katerega se bo Gogi skozi celo leto povezoval z mladimi ter negoval kulturo športa in gibanja. Izvajale se bodo delavnice, organizirani bodo treningi, manjkalo pa ne bo niti adrenalina polnih košarkarskih turnirjev, ki bodo igriščem vrnila »dušo«, kakršno so imela včasih.

»Rad bi nekaj vrnil okolju, iz katerega izhajam in ki me je izoblikovalo v človeka in športnika, kakršen sem,« je ob napovedi projekta povedal košarkar ekipe Miami Heat Goran Dragić.

IMG 20190814 175236

Prepletanje gibanja in učenja

Cilj prenove je ustvariti prostor, kjer se lahko mladi vključujejo v športne aktivnosti in družijo. Prenovljeno igrišče bo prvo pametno igrišče v Sloveniji, saj bo prepletalo gibanje s poučnimi vsebinami. Največja posebnost igrišča bodo vsekakor informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Gogi, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene preko spletno športno-izobraževalne platforme, do katere bodo vodile QR kode. Cilj platforme je preko različnih športnih in poučnih vsebin z uporabo sodobnih spletnih in mobilnih orodij združiti šport, izobraževanje in zabavo. Pri tem bo glavni akter ravno Gogi, ki se je še posebej med mladimi zasidral kot vzornik.

IMG 20190814 175144

Izvajalci prvega pametnega igrišča so poleg Mestne občine Ljubljana še JZ Šport Ljubljana, JP Vodovod kanalizacija, Sport Element in Taurus. Okvirni stroški projekta znašajo nekaj cca. 100.000 evrov brez DDV. Izvedbena dela so se pričela 8.7. 2019 in zaključila 12.8.2019.

Preberite tudi: