ponedeljek, 16. 3. 2020

S projektom Zunaj tudi letos podpiramo ideje za izboljšanje naše okolice

V Ljubljani bomo letos nadaljevali s projektom Zunaj, s katerim spodbujamo povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah, predvsem pa želimo, da več časa preživijo zunaj, na prostem. Rok za zbiranje idej za letošnje akcije smo podaljšali do 20. aprila.

V svoji okolici pogosto opazimo majhne stvari, ki bi jih želeli izboljšati in spremeniti. Če imate dobro idejo za izboljšave v vašem okolišu, vas vabimo, da se pridružite projektu Zunaj, v okviru katerega vam lahko pomagamo z nasveti, s pomočjo pri organizaciji in s kritjem stroškov za nakup materiala.

Prijave zbiramo do 20. aprila

Zdaj je čas, da razmislite, kaj želite spremeniti v svoji okolici, da bi bila bolj prijetna in urejena po vaši meri. Svojo idejo za lokalno akcijo prijavite v projekt Zunaj.
Prijavnico najdete tukaj, rok za prijavo smo zaradi aktualnih razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa, podaljšali do 20. aprila 2020.
Med prejetimi prijavami bo komisija izbrala petnajst malih lokalnih akcij, ki jih bomo podprli v okviru projekta Zunaj.

Lani smo uspešno podprli 10 pobud

foto

Projekt Zunaj sta lani s podporo Mestne občine Ljubljana zagnala neprofitni urbanistični studio prostoRož in IPoP - Inštitut za politike prostora, ki v letošnjem letu s svojim delom projekt tudi sofinancirata v višini 25 %. Pobudniki in izvajalci akcij pa so prebivalci Ljubljane.

Že v prvem letu smo prejeli predloge za kar 60 različnih akcij, podprli pa smo jih deset. Med drugim smo postavili novo rdečo klop na Masarykovi, v Šiški smo uredili teraso v gozdu in organizirali kino na prostem, prenovili smo dvorišče bloka na Prulah, uredili smo nov vhod in parkirišče za kolesa v Tobačni ter lastnoročno uredili gozdni pumptrack in nov kotiček za druženje v Zadobrovi. 

V akcijah je sodelovalo skoraj 400 prebivalk in prebivalcev Ljubljane, ki so pokazali, da lahko z majhnimi posegi oživimo skupni javni prostor.

O projektu Zunaj

S projektom Zunaj želimo pomagati pri uresničevanju majhnih lokalnih idej in spodbuditi povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah.

 

Preberite tudi: