Projekt Zunaj

Uresničujemo majhne lokalne akcije

Imaš dobro idejo, ki jo lahko izvedeš pred svojim blokom, v sosednjem parku ali nekje zunaj v Ljubljani? Na primer postaviti nogometni gol? Želiš organizirati piknik sosedov, garažno razprodajo ali filmski večer? Mogoče bi lahko s prijatelji postavili visoko gredo, na kateri bi posadili zelišča? Ali pa bi skupaj s sosedi počistili lokalno otroško igrišče?

Kaj je Zunaj?

Projekt Zunaj ti lahko pomaga, da svojo idejo uresničiš že letos. Izbrali bomo 15 lokalnih akcij in jim pomagali z nasveti, pomočjo pri organizaciji in s kritjem do 800 € za nakup materialov. Vse, kar moraš storiti, je izpolniti preprosto prijavnico, kjer na kratko predstaviš svojo idejo.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavi se lahko prav vsak posameznik ali skupina iz Ljubljane, ki ima dobro idejo! Med prejetimi prijavami bo posebna komisija, ki jo bodo sestavljali predstavniki Mestne občine Ljubljane, prostoRoža in IPoP - Inštituta za politike prostora, v desetih dneh od zaključenega roka prijave izbrala petnajst najboljših predlogov.

Kako prijavim svojo akcijo?

Prijaviš se tako, da izpolniš spletno prijavnico na ali pa jo natisneš in pošlješ po pošti. Rok za prijavo je 5. 5. 2020.

 - - -

Zakaj Zunaj?

Prebivalke in prebivalci v svoji okolici pogosto opazite majhne stvari, ki bi jih želeli spremeniti, da bo vaša soseska še bolj prijetna in po vaši meri. Imate idejo in čas, nimate pa dovolj sredstev, da bi jo uresničili. S projektom želimo pomagati pri uresničevanju teh idej in spodbuditi povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah. Predvsem pa želimo, da več časa preživite zunaj, na prostem.

Zunaj je projekt Mestne občine Ljubljana. Zunaj je nastal na pobudo ProstoRoža in IPoP - Inštituta za politike prostora, ki v l. 2020 s svojim delom projekt tudi sofinancirata v višini 25 %. Pobudniki in izvajalci akcij bodo prebivalci Ljubljane.