petek, 3. 4. 2020

Skrb za prometno varnost tudi v času epidemije

V teh dneh se tudi v prometu zaradi epidemije koronavirusa srečujemo z nevsakdanjimi okoliščinami, kar pa ne pomeni, da pravila vedenja v cestnem prometu ne veljajo več.

Ostanimo doma, če pa moramo vseeno na pot z vozilom, vozimo strpno in previdno. Naj nas prazne ceste in ulice ne zavedejo k prekoračitvi hitrosti. Vozniki in sopotniki v vozilu naj bodo pripeti, voznik naj ne uporablja mobilnega telefona.

Redarji Mestnega redarstva MOL tudi v teh dneh izvajajo naloge, povezane z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu. Poleg zagotavljanja javnega reda in miru ter spoštovanja Odloka o omejevanju gibanja posebno skrb tudi zdaj posvečajo ranljivim skupinam udeležencev v prometu. Prav tako še vedno poteka nadzor nad prekoračitvami hitrosti s samodejnimi merilnim napravami, saj je prehitra vožnja eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

foto

Vsaka nepotrebna nesreča v tem času pomeni še večjo obremenitev zdravstvenega sistema, saj zahteva tako dodatno delo medicinskega osebje kot tudi uporabo zaščitnih in tehničnih sredstev, ki so sicer potrebna za obvladovanje izbruha epidemije.

foto

Ostanimo zdravi – tudi tako, da upoštevamo pravila vedenja v cestnem prometu.

Bodimo strpni, spoštljivi in solidarni!

Preberite tudi: