ponedeljek, 22. 11. 2021

Slovenski knjižni sejem vabi

V ponedeljek, 22. novembra 2021, ob 18. uri svoja virtualna vrata odpira 37. Slovenski knjižni sejem, največja knjižno sejemska prireditev v Sloveniji.

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bo sejem tudi letos potekal samo v spletni izvedbi.
Vabimo vas k ogledu številnih dogodkov, razdeljenih na štiri tematske sklope – Cicifest, Pisateljski oder, Cankarjeva klet in Pogovorna postaja - in k spletnemu nakupovanju knjig.

Celoten program in ostale podrobnost najdete tukaj.

Ljubljana je branju prijazno mesto

V Ljubljani na različne načine spodbujamo branje, od leta 2015 pa ponosno nosimo naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta.
Ta naziv trenutno nosi le 42 mest po svetu.

Izvajamo kar nekaj inovativnih dobrih praks, ki so vzor in velika spodbuda knjigi in branju. Med njimi so projekt Ljubljana bere, s katerim spodbujamo razvijanje bralne kulture najmlajših ter podpiramo vrhunske domače ustvarjalce, festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, s katerim večamo dostopnost do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke, festival Literature sveta – Fabula, prodajna razstava knjig Frankfurt po Frankfurtu, Slovenski knjižni sejem z otroškim knjižnim sejmom Cicifest, Mednarodni festival Vilenica v Ljubljani ter ICORN – mednarodna mreža mest zatočišč za preganjane pisatelje.

Preberite tudi: