torek, 19. 5. 2020

Sodelujemo v vseevropski preventivni akciji Maraton nadzora hitrosti

V Ljubljani bomo sodelovali v vseevropski preventivni akciji Maraton nadzora hitrosti, ki se bo začela v sredo, 20. maja 2020. Cilj akcije je zagotoviti kar najvišjo raven varnosti vseh udeležencev v prometu. Nadaljujemo tudi z aktivno podporo Viziji NIČ zavoda Varna pot.

Ob sproščanju ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, je na naših cestah znova več vozil, lepi dnevi pa na ceste vabijo tudi motoriste. Svoja vrata so odprli vrtci, za najmlajše šolarje pa tudi šole, zato je na ulicah in cestah znova več otrok, kot jih je bilo v preteklih tednih. Zato je zdaj pravi čas, da ponovno opozorimo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo zato sodelovalo v vseevropski preventivni akciji Maraton nadzora hitrosti, v kateri bodo s tehničnimi sredstvi izvajali nadzor nad prekoračitvami hitrosti. Akcija bo potekala od srede, 20. maja naprej, meritve s samodejnimi merilnimi napravami pa izvajamo že zdaj.

Vizija NIČ

Na Mestni občini Ljubljana smo prvi v Sloveniji aktivno pristopili k Viziji NIČ zavoda Varna pot, s katero izpolnjujemo zavezo, storiti vse, da kar najbolj zmanjšamo število mrtvih in hudo poškodovanih na naših cestah. Župan Zoran Janković je kot prvi župan v Sloveniji podpisal tudi Zavezo z javno podporo aktivnostim Vizije NIČ.

Zakaj je spoštovanje omejitev hitrosti, pozornost in prilagajanje ostalim udeležencem v prometu pomembno in kako prispeva k temu cilju? Odgovor na to vprašanje najdete med ogledom novega promocijskega spota Vizija NIČ.

 

Z upoštevanjem cestno prometnih predpisov in odgovornim ravnanjem poskrbimo, da bo na naših cestah čim manj prometnih nesreč.

 

 

 

Preberite tudi: