torek, 15. 12. 2020

Spletni šolski program Lutkovnega gledališča Ljubljana

V času, ko so šole in gledališča zaprta, v Lutkovnem gledališču Ljubljana posebno pozornost namenjajo šolam in gradivom za pedagoške delavce.

Na spletu je prosto dostopnih devet predstav za različne starostne skupine otrok in mladine Živalska farma, Zajčkova hišica, Emil in detektivi, Martin Krpan, Groznovilca, Nebo nad menoj, Vihar v glavi, Virginija Volk in Mojca Pokrajculja.
Za vsako od njih so pripravili spletni pedagoški program, ki vsebuje predloge, kako gledališko umetnost skozi refleksijo še bolj ustvarjalno preplesti z učnim programom. 

foto
Predstava Vihar v glavi je namenjena otrokom, starejšim od 12 let. Foto: Matej Povše

Aktivno vključevanje v šolske programe

Igralci in igralke Lutkovnega gledališča Ljubljana se že od sredine novembra vključujejo v šolske programe po zoomu s pogovori o vsebinah in procesu nastajanja predstav, predstavitvi poklicev v gledališču in spoznavanju različnih lutkovnih tehnik. Ti pogovori, ki so za šole brezplačni, so izjemno priljubljeni, do konca decembra jih bodo izvedli skoraj osemdeset. Kakovostne, raznolike in dostopne aktivnosti šolam omogočajo poglobljeno doživljanje gledališča, hkrati pa razbijajo vsakodnevno rutino šole na daljavo.

Preberite tudi: