četrtek, 12. 8. 2021

Športni zaključek tedna v Ljubljani: košarka, plezanje in rolanje

Od petka do nedelje, od 13. do 15. avgusta 2021, se bodo v Ljubljani zvrstili trije spektakularni športni dogodki. V petek bo Finale državnega prvenstva v košarki 3x3, v soboto plezalni spektakel Triglav The Rock Ljubljana, v nedeljo pa mednarodni dogodek Vsi na rolerje.

Finale državnega prvenstva v košarki 3x3

V petek, 13. avgusta 2021, se bo v Finalu državnega prvenstva v košarki 3x3 na Slovenski cesti za naslove državnih prvakov borilo 34 ekip v petih kategorijah. Dvoboji se bodo pričeli že v jutranjih urah in se končali z večernim finalnim spektaklom v kategoriji članov. Finalni dvoboj je predviden ob 21.30 uri. Tekme med 20.30 in 22. uro si bo moč ogledati v neposrednem spletnem prenosu, finale pa tudi v televizijskem prenosu.

Triglav The Rock Ljubljana

V soboto, 14. avgusta 2021, bo potekal atraktivni športni spektakel Triglav The Rock Ljubljana, ki se ga lahko udeležijo ob predhodni prijavi prav vsi navdušenci plezanja. Po lanskem plezanju nad Ljubljanico se letos večerni šov z vrhunsko glasbeno-vizualno kuliso seli na mobilno steno na Pogačarjevem trgu ter druge lokacije v središču Ljubljane. Rekreativci bodo letos v predtekmovanju prvič nabirali točke tudi s plezanjem po zgradbah in objektih v centru mesta.

Plezalci na plezalni steni. Foto vir: Extrem
Foto vir: Extrem

Turizem Ljubljana bo ta večer pripravil aktivacijo s foto stojnico, kjer bodo udeleženci lahko ustvarjali zabavne fotografije z Ljubljanskim zmajčkom.

Vsi na rolerje

V nedeljo 15. avgusta 2021, bo na Štajerski cesti, od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice, že drugi mednarodni rolerski polmaraton na 21 km Vsi na rolerje, ki ga bodo letos z državnim prvenstvom popestrili še smučarji tekači na rolkah. Na štartu pričakujejo tudi nekaj znanih športnikov, kot sta državna prvaka Anamarija Lampič in Miha Ličef. Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri z državnim prvenstvom v rolkanju, štart roleristov pa bo ob 11. uri. Zaključek s podelitvijo kolajn je predviden okoli 13. ure.
Celotno tekmovanje si bo mogoče ogledati z nabrežin nad Štajersko cesto, vstopnine ne bo, ali preko spletnega prenosa.

Fotografija proge, kjer bo polmaraton potekal. Foto vir: halfmarathon.rklj.si
Polmarton bo potekal na Štajerski cesti, od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice. Foto vir: halfmarathon.rklj.si

Organizatorji pozivajo gledalce dogodkov k upoštevanju epidemioloških navodil NIJZ in k vzdrževanju medsebojne razdalje.

Dogodke tradicionalno podpirata Mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana.

Preberite tudi: