sreda, 18. 9. 2019

Spremljajte prenos okrogle mize o trajnostni mobilnosti

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo danes ob 12. uri v Mestni hiši potekala okrogla miza Prometna varnost in trajnostna mobilnost. Neposredni prenos okrogle mize lahko spremljate na naši spletni strani.

Na okrogli mizi bomo osvetlili smernice, ukrepe in aktivnosti, ki jih EU spodbuja na tem področju, ter odgovorili na vprašanje, kako jih uresničujemo v Mestni občini Ljubljana. Izkušnje bodo izmenjali strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti in prometne varnosti Evropske unije (EU), Agencije RS za varnost prometa, zavoda Varna pot in Mestne občine Ljubljana.

Skozi voden pogovor, pri katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka Violeta Bulc, bomo predstavili trenutno stanje in nekatere dosedanje uspešne ukrepe v EU, državah članicah in posameznih mestih. Dotaknili se bomo tudi novih oblik trajnostne mobilnosti in razmišljali, kako vplivajo na varnost v prometu, družbo in okolje. Osvetlili bomo pomen tesnejšega sodelovanja med deležniki in obravnavali izzive ter načrte glede potrebnih ukrepov v prihodnosti.

 

Preberite tudi: