petek, 19. 5. 2023

Svetlobna gverila: Prostor

V ponedeljek, 22. maja 2023, bo ob 21.30 uri v Galeriji Vžigalica odprtje 17. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, ki bo s svetlobnimi inštalacijami ponoči krasil različne lokacije po Ljubljani. Po lokacijah se lahko zapeljete s kolesi v sklopu brezplačnih vodstev.

Mednarodni festival Svetlobna gverila, s središčem v Galeriji Vžigalica in njeni bližnji okolici, se letos posveča vprašanjem prostora, kar je tudi sicer njegova osrednja tema.
Prostor, ta nesnovna in neomejena danost, kjer se na premici časa razgrinja totaliteta stvarnosti, odpira številna vprašanja in hkrati načenja vrsto problematik, še kako pomembnih za mnogotere vidike sodobnega življenja.

Ogled instalacij do 17. junija, razstava do 27. avgusta, vsako sredo performans

V sklopu festivala bodo raznovrstne instalacije več lokacij po Ljubljani ponoči osvetljevale do 17. junija, medtem ko bo osrednja razstava v Galeriji Vžigalica na ogled do 27. avgusta.
Projekti na prostem so vse dni v tednu na ogled med 21.30 in 23.30 uro, vsako sredo pa bo med 21.30 in 22. uro na sporedu avdio-vizualni performans Zveneča pročelja.

Leonid Tishkov Private Moon in New Zealand 2011. Vir: Svetlobna gverila
Leonid Tishkov: Private Moon in New Zealand 2011/Zasebna luna na Novi Zelandiji 2011. Vir: Svetlobna gverila

   

Brezplačna festivalska vodstva s kolesi

Brezplačna festivalska vodstva s kolesi potekajo vsako sredo in soboto, zbirno mesto je pred Galerijo Vžigalica ob 21. uri.

Več informacij o festivalu najdete tukaj.

Preberite tudi: