sreda, 10. 5. 2023

Teden Rdečega križa v znamenju srčnosti

Od 8. do 15. maja poteka teden Rdečega križa, ki letos poteka pod sloganom »Vse, kar delamo, delamo #izsrca«, s čemer želimo poudariti srčnost vseh akterjev v verigi nudenja pomoči in reševanja mnogoterih stisk.

Rdeči križ Slovenije v tem tednu skupaj s 56 območnimi združenji in skoraj 900 krajevnimi organizacijami pripravlja številne aktivnosti, ki si jih lahko ogledate tukaj. Vabljeni, da se jim pridružite tudi vi.

Na Mestni občini Ljubljana redno sofinanciramo programe ljubljanskega območnega združenja Rdečega križa Slovenije s področij zaščite in reševanja, socialnega varstva in zdravja. Največ sredstev namenjamo za izvajanje humanitarnega programa pomoči najranljivejšim, ki ga ljubljansko območno združenje izvaja v Humanitarnem centru na Tržaški cesti.

Rdeči križ je mednarodna humanitarna organizacija, ki je bila na pobudo švicarskega mirovnika in humanista, dobitnika prve Nobelove nagrade za mir, Jeana Henrija Dunanta, ustanovljena 23. oktobra 1863 v Ženevi. 8. maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja, obeležujemo svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, hkrati pa se na ta dan začne tudi teden Rdečega križa.

Preberite tudi: