ponedeljek, 15. 11. 2021

Teden slovenskih splošnih knjižnic

V tednu od 15. do 20. novembra 2021 praznujemo Teden slovenskih splošnih knjižnic. V teh dneh vas vabimo k obisku knjižnic, ogledu spletnih dogodkov, še posebej pa k branju.

V knjižnicah bodo v teh dneh posebno pozornost namenili branju, bralni kulturi in bralni pismenosti, ob tem pa opozorili tudi na bogate knjižnične zbirke, ki jih hranijo splošne knjižnice.

Enoletna članarina MKL

Mestna knjižnica Ljubljana polnoletnim, ki še niso člani knjižnice, v petek, 19. novembra 2021, ob vpisu podarja enoletno članarino. Vpišete se lahko v najbližji knjižnici, s seboj prinesite kartico Urbana (lahko jo kupite tudi v knjižnici) ter osebni dokument.
Brezplačno letno članarino lahko izkoristite tudi ob spletnem vpisu, prav tako v petek, 19. novembra, med 8. in 20. uro.

Kozlovske sodbe danes – pet vprašanj za tri pravnike

V Mestni knjižnici Ljubljana so trem priznanim slovenskim pravnikom, ki so izdali tudi več leposlovnih knjig, dr. Draganu Petrovcu, dr. Petru Čeferinu in mag. Igorju Karlovšku, zastavili pet enakih vprašanj, za katere so navdih dobili v Jurčičevi Kozlovski sodbi v Višnji Gori. Vabimo vas k branju iskrenih in pronicljivih odgovorov, ki se mestoma odzivajo tudi na aktualno dogajanje.

NaBeri minute

Vabimo vas tudi k sodelovanju pri projektu NaBeri minute, na katerem zbiramo minute, ki ste jih posvetili branju leposlovnih ali strokovnih knjig. Seštevalnik minut bo vsak dan zabeležil, koliko minut branja ste vsi sodelujoči zbrali skupaj prejšnji dan. Med sodelujočimi bodo izžrebali pet nagrajencev, ki bodo prejeli bon za članarino v Mestni knjižnici Ljubljana, podelili pa bodo tudi nekaj simboličnih nagrad.

Dan splošnih knjižnic

Združenje slovenskih splošnih knjižnic bo v petek, 19. novembra 2021, knjižnicam podelilo nagrade za najboljše projekte, ki na poseben in inovativen način zbližujejo knjige in bralce.

Preberite tudi: