sreda, 21. 7. 2021

Time: Ljubljana med najbolj edinstvenimi na svetu

Svetovno priznani medij Time je Ljubljano uvrstil na letošnji seznam 100 najboljših turističnih destinacij na svetu. Poimenoval jo je kulinarična prestolnica, v svoji oceni pa je omenil tudi Galerijo Cukrarna.

Uredništvo ameriške revije Time je na letošnji seznam najbolj edinstvenih destinacij na svetu uvrstilo kraje, ki so po koronski krizi v minulem obdobju na najbolj iznajdljiv, kreativen in inovativen način ponovno oživeli svojo turistično ponudbo. Na seznamu 100 edinstvenih destinacij so se tako znašli kraji, ki ponujajo nove in zanimive izkušnje, med njimi tudi Ljubljana. 
Uvrstitev Ljubljane je poleg odlične promocije predvsem priznanje, da uspešno gradimo podobo vodilne, kreativne in kakovostne turistične destinacije.

Ljubljana - kulinarična prestolnica z izvrstno ponudbo

Odprta kuhna, foto: Jaka Birsa
Odprta kuhna. Foto: Jaka Birsa

Uredniki so prepoznali odličnost ljubljanske gastronomske scene, ki je po njihovem mnenju dobila še večji zagon s prihodom prvega Michelinovega vodnika leta 2020. V svoji oceni so izpostavili Michelinovo ljubljansko nagrajenko, restavracijo Atelje in degustacijske menije chefa Jorga Zupana, navdušila pa jih je tudi Odprta kuhna, ki je za njih ena izmed najbolj priljubljenih kulinaričnih tradicij v mestu. Med najboljšimi novosti Ljubljane navajajo okolju prijazen hostel the Fuzzy Log, katerega gostje lahko med drugim prespijo tudi v šotorih na strešni terasi.

Cukrarna - večnamensko kulturno prizorišče

V svoji oceni Time omenja tudi Galerijo Cukrarna, prenovljeno rafinerijo sladkorja iz 19. stoletja, ki bo kmalu zaživela kot novo večnamensko kulturno prizorišče.

Notranjost Galerije Cukrarna, foto: arhiv MOL
Notranjost Galerije Cukrarna, foto: arhiv MOL

Z Galerijo Cukrarna bo Ljubljana pridobila največji razstavni prostor, primeren tudi za velike in zahtevne razstave ter prostor za dogodke s področja kulture in umetnosti ter izobraževanja. Več o poteku projekta si lahko preberete tukaj

Preberite tudi: