ponedeljek, 12. 12. 2022

Učimo se uporabljati Portal za paciente

Zdravstveni dom Ljubljana v sodelovanju s podjetjem BI-CALCULUS d.o.o. v Dnevnih centrih aktivnosti za starejše Mestne zveze upokojencev uspešno izvaja izobraževanja za uporabo Portala za paciente Zdravstvenega doma Ljubljana.

Starejši na izobraževanje s seboj prinesejo prenosni računalnik, tablico ali pametni telefon in v sklopu izobraževanj pridobijo kodo za registracijo, če z njo še ne razpolagajo ali nimajo SI-PASS ter se s pomočjo izvajalcev registrirajo v portal in naučijo njegove uporabe.

Kaj je Portal za paciente?

Portal za paciente Zdravstvenega doma Ljubljana predstavlja nov način elektronske komunikacije in omogoča varnejšo komunikacijo med pacienti in ambulanto. Uporabniki lahko na portalu vidijo seznam predpisanih zdravil in napotnic, naročajo zdravila, ki jih redno prejemajo, prav tako kontrolne napotnice pri specialistih, naročajo medicinske pripomočke idr.
Portal nadomešča le elektronsko pošto, pacienti lahko z ambulanto še vedno komunicirajo tudi preko telefona, navadne pošte in osebno v ambulanti.

Preberite tudi: