sreda, 24. 6. 2020

URBforDAN se poteguje za nagrado REGIOSTARS

Z evropskim projetkom URBforDAN, v katerem je Mestna občina Ljubljana vodilni partner, se potegujemo se za prestižno nagrado REGIOSTARS Awards 2020. Vabljeni h glasovanju.

REGIOSTARS Awards je natečaj Generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno in mestno politiko, ki izpostavlja inovativne projekte, financirane s strani evropskih skladov ter prepoznava dobre prakse in dosežke. Predstavlja jih kot zanimive za ostale regije in kot take, ki navdihujejo izvajanje drugih mednarodnih projektov. 

Glasujte za URBforDAN

Glas projektu URBforDAN oddate takole:  https://regiostarsawards.eu/: izberite kategorijo Citizens engagement for cohesive European cities category, poiščete projekt URBforDAN in kliknite srček.

URBforDAN za razvoj urbanih gozdov 

S projektom URBforDAN ustvarjamo novo poglavje na področju razvoja urbanih gozdov podonavske regije in upravljanja z njimi. Povezujemo sedem podonavskih mest in izpostavljamo pomen urbanih in primestnih gozdov. Zavezujemo se k trajnostni rabi naravnih virov, k bolj kakovostni izrabi gozdnega prostora in izboljšanju celostne izkušnje obiskovalcev urbanega gozda.

Projekt poteka od junija 2018 do novembra 2020, v tem času bomo v Ljubljani varovali urbani gozd Golovec in ga z različnimi ukrepi prilagodili njegovim uporabnikom. Zagotoviti želimo, da bi to postal urejen prostor druženja, sproščanja in izvajanja športnih aktivnosti ter prostor za učenje in gozdno pedagogiko. Poleg zagotavljanja zdravega življenjskega okolja želimo ohranjati naravna bogastva gozda in razvijati zeleni turizem, prilagojen različnim ciljnim skupinam.

Še nekaj dni za prijavo idej na natečaj Ohranjamo zelena pljuča mesta

V okviru projekta URBforDAN smo skupaj s projektnim partnerjem, Zavodom za gozdove Slovenije, pripravili natečaj Ohranjamo zelena pljuča mesta, s katerim želimo zbrati ideje za vsebinske in oblikovne zasnove novih trajnostnih rešitev v urbanem gozdu Golovec. 
K sodelovanju pa vabimo vse, ki si s svojimi zamislimi in idejami želijo ohranjati urejen in prijazen gozdni prostor. Z njim želimo pridobiti ideje za vsebinske in oblikovne zasnove novih trajnostnih rešitev v urbanem gozdu Golovec. Ideje naj promovirajo ohranjanje in sočasno ustvarjanje sožitja in razumevanja med posameznimi skupinami uporabnikov. Vabimo vas, da prispevate ideje, ki so prijazne naravi in okolju ter primerne za uporabo na območju Golovca. Želimo si predvsem takih idej, ki so izvedljive z uporabo lokalnih virov ali storitev.

Rok za oddajo idej je torek, 30. junij 2020.

Preberite tudi: