petek, 17. 5. 2019

Urejamo novo P+R parkiršče v Stanežičah

V Stanežičah urejamo novo P+R parkirišče, na katerem bo skoraj 400 parkirnih mest. To bo že šesto P+R parkirišče v Ljubljani.

Šest mest bo namenjenih parkiranju in polnjenju vozil na električni pogon, petnajst avtodomom, uredili bomo tudi štiri postajališča za avtobuse in dve za turistične avtobuse.

Postavili bomo nadstrešnico s stojali za štirideset koles in s šestnajstimi omaricami za shranjevanje koles, ki bodo opremljene z električnim priključkom za polnjenje.

Ob parkirišču bo obračališče mestnih avtobusov.

Novo parkirišče bo pomembna pridobitev tudi za vse tiste, ki se v Ljubljano vozijo z Gorenjske.

Izvajalec del je Trgograd, vrednost investicije znaša 5,22 milijona evrov.

Projekt je sofinanciran s sredstvi Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020.

Spodbujanje uporabe P+R

Na podlagi podatkov o zasedenosti P+R ugotavljamo, da so ta parkirišča dobro zasedena in se večinoma uporaba povečuje, kar nas veseli, saj to pomeni, da bo v mesto pripeljalo manj vozil, s čimer bi prispevali k še boljši kakovosti življenja. Na to bomo še naprej poskušali vplivati s spodbujanjem uporabe P+R (ki je ugodna – 1,20 EUR vključuje plačilo parkirnine do konca dne in dve voznini z avtobusom LPP), med drugim z ozaveščevalnimi kampanjami in komunikacijskimi dejavnostmi, kot sta na primer vsakoletni Evropski teden mobilnosti in Pusti se zapeLJati.

Promocijo sistema P+R prav tako izvajamo kot predstavitev dobre prakse različnim deležnikom, zainteresiranim skupinam ter posameznikom, projektnim partnerjem na področju trajnostne mobilnosti in splošni javnosti. Sistem parkiranja P+R oglašujemo tudi na avtobusih LPP ter k uporabi pozivamo prek drugih komunikacijskih kanalov, kar bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.
www.eu-skladi.si

 

Logo EKP kohezijski sklad SLO 14

 

Preberite tudi: