petek, 31. 5. 2019

Uspešna predstavitev naše štipendistke v Parizu

Štipendistka Mestne občine Ljubljana Nejka Kotnik se je predstavila na mednarodnem kongresu EACD (European Association for Childhood Disability) v Parizu.

Štipendistka Nejka Kotnik se je udeležila mednarodnega kongresa EACD (European Association for Childhood Disability) v Parizu, kjer je pod okriljem Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Univerzitetnega kliničnega centra - oddelka za razvojno nevrologijo na Pediatrični kliniki predstavila znanstveni poster z naslovom Naše prve izkušnje z uporabo kanabinoidov pri otrocih z avtizmom in epilepsijo. Študentka 5. letnika enovitega magistrskega študija medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je pod vodstvom mentorjev preučevala vpliv uporabe kanabinoidov na zmanjšanje pogostosti epileptičnih napadov, vedenje, spanje in apetit in svoje ugotovite predstavila na kongresu.

EACD je organizacija s člani iz več kot 35 držav, v katero so vključeni strokovni delavci (zdravniki, delovni terapevti, fizioterapevti...), ki se ukvarjajo z otroki z manj zmožnostmi. Kongresi EACD so znani kot srečanja, kjer se predstavljajo najsodobnejši trendi na področju medicine, zdravstva, invalidnosti in otrok s posebnimi potrebami. Letošnji, že 31. po vrsti, je v Parizu potekal od 23. do 25. maja pod sloganom ''Innovation for participation''. Udeleženci so bili povabljeni, da v svojih prispevkih predstavijo nove rešitve, s katerimi bi otrokom lahko omogočili lažje in boljše sodelovanje pri vseh aktivnostih v svojem okolju.

Nejki Kotnik, ki je prejemnica štipendije za nadarjene Mestne občine Ljubljana od leta 2017, iskreno čestitamo in ji želimo še mnogo študijskih in strokovnih uspehov.

Preberite tudi: