ponedeljek, 25. 11. 2019

Vabimo vas k sodelovanju na naslednjem festivalu Junij v Ljubljani

Izvajalce umetniških projektov vabimo k sodelovanju na festivalu Junij v Ljubljani, ki bo potekal od 5. do 20. junija 2020. Vaše programske predloge zbiramo do 20. decembra 2019.

Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane s katero vsako leto odpiramo kulturno poletje v mestu. Festival ponuja doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe, ki so za obiskovalce brezplačna. Dopoldanski in popoldanski dogodki so namenjeni otrokom in mladini, večerni pa vrhunskim kakovostnim umetniškim dogodkom.
Festival pomembno prispeva k promociji kulturnih dogodkov ter približuje kulturo in umetniško ustvarjanje najširšemu krogu občinstva. V okviru festivala so organizirani tudi tematski dnevi (npr: Baletni dan, Dan za rock, Dan za ples, Impro dan, Cirkuški dan in Praznik glasbe,…), ki posebej izpostavljajo in približujejo določeno umetniško zvrst.

foto
Gospodična KUL ve vse o Juniju v Ljubljani

Pri organizaciji festivala sodelujemo Mestna občina Ljubljana, Javni zavod Turizem Ljubljana in Festival Ljubljana, ki izvajalcem omogočamo:

  • brezplačno uporabo odra (mere odra: 19m x 16m)
  • tehnično podporo in opremo
  • oglaševanje v sklopu celotnega festivala
  • kritje dela izvedbenih stroškov

K prijavi vabimo vse izvajalce kulturnih vsebin s področij glasbe, plesa in gledališča (prednost imajo muzikali) ter izvajalce otroških predstav.

Predloge zbiramo do petka, 20. decembra 2019. Pošljete jih lahko:

  • na elektronski naslov junij@ljubljana.si
  • po pošti: Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Ambrožev trg 7, 1000 Ljubljana – za festival Junij v Ljubljani. 

Za dodatna pojasnila lahko pokličete tudi na telefonsko številko 01/ 306 48 45.

 

Preberite tudi: