četrtek, 7. 1. 2021

Večer z Manco Košir: Afriška modrost o povezanosti vseh ljudi

V nedeljo, 10. januarja 2021, vas ob 18. uri, vabimo na Večer z Manco Košir. Prenos lahko v živo spremljate na FB profilu MGLC.

Manca Košir bo gostila Ladejo Godina Košir, ustanoviteljico platforme Circular Change, in direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane Blaža Peršina, s katerima se bo pogovarjala o knjigi Mungi Ngomane UBUNTU: Afriška modrost o povezanosti vseh ljudi. 

Govorili bodo o sožitju med ljudmi, živalmi in rastlinami, ki se mu v tako imenovani razviti družbi namenja vedno manj pozornosti. Razpravljali bodo tudi o vse bolj prisotnem individualizmu naše družbe in obdobju koronakrize, ki nas opominja na pomembnost skupnosti.

Življenje ljudi, rastlin in živali je usodno odvisno od povezanosti, na kar je individualizirana družba tako imenovanega razvitega sveta pozabila. Obdobje koronakrize je zamajalo temelje tega prepričanja in pokazalo, da bomo preživeli le, če bomo soustvarjali skupnosti. Afričani modrost povezanosti učijo iz roda v rod že stoletja. Navdihujoče zgodbe o pomenu povezanosti – "skupaj stojimo, ločeni pademo" – je v dragoceni knjigi UBUNTU zbrala Mungi Ngomane, spremno besedo pa je napisal njen ded Desmond Tutu, Nobelov nagrajenec za mir. Bi lahko v novo leto 2021 vstopili s pomembnejšim sporočilom, kot ga prinaša UBUNTU?

Preberite tudi: