četrtek, 10. 12. 2020

Večer z Manco Košir: Obljubljena dežela

V nedeljo, 13. decembra 2020, se bomo ob 18.00 uri pred zasloni ponovno srečali z Manco Košir, in sicer v živo iz MGLC Švicarije. Prisluhnili bomo pogovoru s pisateljico Alenko Rebula in bralko dr. Tino Košir o novi knjigi Obljubljena dežela avtoric Alenke Rebula in Josipe Prebeg.

Manca Košir bo z gostjama obudila decembrskega prazničnega duha, sočutje in pomembnost bivalne skupnosti. Pogovarjale se bodo o novi knjigi in razpravljale o moči narave, spodbujanju spoštljivih medsebojnih odnosov in o veri v svetlejšo prihodnost slovenske skupnosti.

Obljubljena dežela je aktualna knjiga, saj obravnava naše pogoste stiske v tem času, tako človeške kot družbene. Govori o tem, kako biti živ, ustvarjalen, samosvoj in hkrati sočutno sobivajoč v družini, skupnostih in narodu. Biti oplojen od drugih in vračati skupnosti, da smo sami navdihujoči oplojevalci. »Osebno je skupno,« sta prepričani avtorici, ki spodbujata vero vase in v svoj narod. Pomagata stopati iz razprtij, zamer in sovražnosti na pot sprejemanja sebe v vseh razsežjih in tudi drugih v spoštovanju njihovega dostojanstva. Opozarjata na moč narave za nas in zaupata, da je ustvarjalna, v prihodnost odprta Slovenija možna in mogoča.

Dogodek bo v neposrednem prenosu na voljo na facebook profilu MGLC, kasneje si boste posnetek lahko kadarkoli ogledali tudi na youtube profilu MGLC.

Preberite tudi: