torek, 5. 9. 2023

Vsi na 1. Ljubljanski festival športa

V Ljubljani bosta petek in sobota, 8. in 9. september 2023, še posebej športno obarvana, saj bo v parku Tivoli potekal prvi Ljubljanski festival športa, na katerega vabimo vse generacije meščank in meščanov.

Obiskovalci bodo lahko na enem mestu spoznali in različne športne panoge, se preizkusili v športnih izzivih in tekmovanjih. Ker gresta šport in dobra hrana z roko v roki, bo na festivalu poskrbljeno tudi za odlično kulinariko, dogajanje pa bomo sklenili s koncertom Magnifica. 

V petek dopoldne pričakujemo predvsem učenke in učence ljubljanskih osnovnih šol, popoldne pa skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organiziramo Športne igre zaposlenih, ki so zasnovane kot tekmovanje ekip in posameznikov, zaposlenih v podjetjih in organizacijah.

program petek

V soboto, 9. septembra, pa bo v parku Tivoli pestro športno dogajanje potekalo ves dan. Vabljeni, da se nam pridružite in spoznate 40 različnih športov, tekmujete na 11 tekmovanjih, se družite in aktivno preživite dan! 

program sobota

Spoznajte ljubljanske vrhunske športnike

V soboto bodo festival obiskali tudi vrhunski športniki, člani šestih najboljših ljubljanskih klubov.
Ob 18. uri pa vabljeni k ogledu tekme in navijanju za rokometašice RK Krim, ki se bodo v ligi prvakinj pomerile s poljsko ekipo Zaglebie Lubin.

sportniki

Čista nula, čista vest

Šport in alkohol sta nezdružljiva, zato festival organiziramo brez ponudbe alkoholnih pijač. 

Zaprto parkirišče Tivoli II

Zaradi festivala športa bo parkirišče Tivoli II zaprto v petek in soboto, 8. in 9. septembra 2023. Voznike prosimo, da tam parkirana vozila odpeljejo do petka do 17. ure.  

Oglejte si vse podrobnosti o festivalu in se vidimo v Tivoliju.

Preberite tudi: