petek, 19. 3. 2021

Za lepšo Ljubljano - od svetovnega dneva voda do svetovnega dneva Zemlje

Akcijo Za lepšo Ljubljano začenjamo 22. marca, na svetovni dan voda.

V Ljubljani smo ponosni, da pijemo kakovostno pitno vodo, ki neobdelana s tehnološkimi postopki teče iz naših pip. Meščanke in meščane spodbujamo k pitju vode iz pipe, zato je po vsem mestu razporejenih kar 44 pitnikov, pri katerih se lahko odžejate in osvežite. Najdete jih tako v središču mesta, kot ob zelenih in rekreacijskih površinah ter otroških igriščih, med drugim tudi ob Poti spominov in tovarištva ter na Rožniku. Zaradi nizkih temperatur so pitniki trenutno še zaprti, odpirali jih bomo postopoma, ko bodo vremenske razmere to dovoljevale.

V okviru akcije nato vse do 22. aprila, svetovnega dneva Zemlje, pripravljamo številne aktivnosti, s katerimi bomo poskrbeli, da bo Ljubljana tudi to pomlad pričakala zelena, urejena in čista. 

Skupna čistilna akcija Za lepšo Ljubljano

Sodelavke in sodelavci Mestne uprave MOL ter javnih podjetij in zavodov, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, tudi letos pripravljamo skupno spomladansko akcijo čiščenja okolja, ki bo potekala v soboto, 27. marca 2021. Čistilne akcije pripravljajo tudi v četrtnih skupnostih MOL. Za rokavice in vrečke za udeležence akcij bodo poskrbeli v javnem podjetju Voka Snaga. Tudi letos bomo tradicionalno čistili reko Ljubljanico.

Akcije bomo izpeljali v skladu z ukrepi in navodili NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Preberite tudi: