četrtek, 7. 4. 2022

Zaključujejo se 14. Bobri

V soboto, 9. aprila 2022, se bo s filmsko-glasbeno predstavo Mišja glasbena hiša v Centru urbane kulture Kino Šiška zaključil že 14. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Na predstavi v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča, Invide, d. o. o., Zavoda Dagiba in Zavoda Godibodi bomo izvedeli (in si tudi ogledali), kako nastaja animirani film, kdo vse ga ustvarja in tudi kako zanj nastaja glasba. Glasbeniki bodo animirana filma Timona Lederja (Mišja hiša in Podlasica) spremljali v živo. Zaključni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodili mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica in Zavoda Dagiba.

Veliko zanimanje za Bobre

Zanimanje za prireditve na letošnjem festivalu je izjemno, saj so bile dvorane tako na dopoldanskih kot na popoldanskih prireditvah zapolnjene do zadnjega kotička.
Do konca Bobrov je še nekaj dni; organizatorji verjamemo, da bodo tudi preostale prireditve zelo dobro obiskane.
Seznam preostalih vstopnic in katalog z vsemi prireditvami je objavljen na spletni strani festivala.

Še po koncu festivala bo na vrtu Društva slovenskih pisateljev moč prisluhniti zvočni instalaciji Tukaj poslušamo literaturo. Instalacija je zaživela maja 2021 kot del programa festivala Fabula, v okviru Bobrov pa se posveča vsebinam za otroke. Instalacijo pripravlja Ljubljana, Unescovo mesto literature v sodelovanju z RTV Slovenija.

Preberite tudi: