petek, 13. 11. 2020

Zaradi novih omejevalnih ukrepov omogočamo brezplačno parkiranje

Ker bo v skladu z novimi ukrepi Vlade RS od ponedeljka, 16. novembra 2020, zaustavljen javni potniški promet, bomo v Ljubljani od 16. do 30. novembra 2020 omogočili brezplačno parkiranje na vseh zunanjih javnih parkiriščih in parkirnih mestih.

Brezplačno parkiranje v tem obdobju velja za javna parkirna mesta, ki so označena z belo barvo (t. i. bela cona), in za parkirišča na prostem v upravljanju JP LPT d.o.o., katerih seznam najdete tu (ne velja za parkirne hiše; tam je parkiranje plačljivo po ceniku). Na drugih območjih (npr. parkirna mesta, označena z modro, rumeno ali zeleno barvo) velja parkirni režim, ki je določen s prometno signalizacijo.Župan Zoran Janković o novih ukrepih Vlade RS.

 

Že ob prvem zaostrovanju ukrepov konec oktobra smo UKC Ljubljana dali na razpolago 100 parkirnih dovolilnic za zaposlene za parkiranje na parkirnih mestih v okolici UKC.

Šole in vrtci v Ljubljani

Na področju delovanja šol in vrtcev novi ukrepi ne prinašajo sprememb.
Skupaj z osnovnimi in srednjimi šolami v Ljubljani bomo še naprej organizirali pripravo toplih obrokov za socialno ogrožene otroke.
Javni vrtci v Ljubljani tudi v prihodnje ostajajo odprti za nujno varstvo otrok. Starši so že doslej ravnali izjemno odgovorno in v vrtce pripeljali le tiste otroke, ki so bili zdravi in so varstvo nujno potrebovali, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. V tem tednu je bilo v ljubljanskih vrtcih v povprečju 17% otrok.

Meščanke in meščane znova pozivamo, naj upoštevajo navodila Vlade RS, naj ravnajo samoodgovorno in samozaščitno ter tako zaščitijo sebe in druge.
Bodimo strpni, sočutni in solidarni ter ne ustvarjajmo panike.

 

Preberite tudi: