sreda, 21. 9. 2022

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana praznuje

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana praznuje 20. obletnico delovanja. Ob jubileju pripravljajo srečanje uporabnikov, svojcev, prostovoljcev in drugih prijateljev zavoda.

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana (ZOD) smo pred 20 leti ustanovili za izvajanje storitve pomoči na domu, s čimer omogočamo kvalitetnejše preživljanje starosti v objemu svojega doma.

Na ZOD letno oskrbujejo skoraj 1500 uporabnikov, ki potrebujejo pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, v gospodinjstvu in pri vzpostavljanju in ohranjanju socialnih stikov. Ceno storitve socialne oskrbe subvencioniramo na Mestni občini Ljubljana, zato je ta prijazna do uporabnika.

Ob jubileju bo v sredo, 21. septembra 2022, ob 16. uri na Gospodarskem razstavišču potekalo srečanje uporabnikov, svojcev, sodelavcev, prostovoljcev in prijateljev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana. Obiskovalce bo pozdravil tudi župan Zoran Janković.

Postanite del ekipe ZOD

Če bi radi postali del uspešne zgodbe Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana, vas vabimo, da se jim pridružite in se pri njih zaposlite kot socialni oskrbovalec oz. oskrbovalka. Več informacij najdete na njihovi spletni strani ali na telefonski številki 01 23 96 500.

Dostopna Ljubljana 

Zagotavljanje dostopnosti mesta vsem, še posebej osebam z oviranostmi in starejšim, sodi med ključne prioritete Mestne občine Ljubljana in je vpeto v vsa področja njenega delovanja, še posebej v področja urejanja prostora, razvoja prometne infrastrukture, zagotavljanja javnih prevozov ter družbenih dejavnosti, kot so izobraževanje, kultura, šport, socialno varstvo in zdravje. V novem videu Dostopna Ljubljana je prikazan izsek ureditev in rešitev, ki jih je Mestna občina Ljubljana s posluhom za specifične potrebe ranljivih skupin zagotovila za dostopno, kvalitetno, samostojno in aktivno življenje v mestu. 

Preberite tudi: