petek, 11. 3. 2022

Zbiramo predloge za Župančičeve nagrade

Objavili smo javni razpis za podelitev Župančičevih nagrad za letos 2022, najvišjih priznanj s področja kulture in umetnosti v Ljubljani. Predloge za prejemnike nagrad sprejemamo do 11. aprila 2022.

Podelili bomo največ štiri Župančičeve nagrade, od tega eno za življenjsko delo za izjemne kulturne stvaritve iz daljšega obdobja, ki trajno bogatijo kulturno zakladnico Mestne občine Ljubljana in so lahko izjemen kulturni dosežek tudi v mednarodnem merilu, in tri za dveletno obdobje za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v obdobju preteklih dveh let (od konca marca 2020 do vključno marca 2022).
Župančičevo nagrado lahko prejmejo posamezniki, ki ustvarjajo na območju Mestne občine Ljubljana, pobude pa lahko podajo posamezniki in pravne osebe, ki imajo stalno prebivališče oziroma sedež v Mestni občini Ljubljana.

lanski nagrajenci
Lani so Župančičeve nagrade prejeli: arhitektka, scenografka in režiserka Meta Hočevar (za življenjsko delo), koreografka in pedagoginja Andreja Podrzavnik, intermedijska umetnica Maja Smrekar in gledališki režiser Žiga Divjak. Foto: Nik Rovan

Celoten razpis je objavljen tukaj, za dodatne informacije se lahko obrnete na sodelavko Oddelka za kulturo MOL Sašo Ogrizek:
T: 01/ 306 48 16 
E: sasa.ogrizek@ljubljana.si 

O Župančičevih nagradah

Župančičeve nagrade so najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev Mestne občine Ljubljana, kakor tudi za stvaritve, za katere so ustvarjalci prejeli mednarodna priznanja oziroma so s svojim delom pomembno prispevali k upodobitvi, predstavitvi in ugledu mesta Ljubljane doma in v svetu.

Preberite tudi: