torek, 23. 3. 2021

Zeleni odrez ne sodi na javne površine

Pomlad je čas urejanja naše okolice. Ker opažamo, da meščani, ki urejajo vrtove, zelenje in drevesa na svojih površinah, zeleni odrez dostikrat odložijo kar na ulico ali ob zabojnike za odpadke, poudarjamo, da odrezano vejevje ne sodi na javne površine ter da biološke odpadke lahko odložijo v rjave zabojnike.

Če je količina oziroma prostornina odpadkov prevelika, lahko zeleni odrez in veje odpeljete v zbirni center. Na Barju smo to pomlad vzpostavili še dodatni prostor za zeleni odrez, tako da v zbirni center sploh ni treba vstopiti (in čakati). 

Odvoz zelenega odreza otežen

Zaradi porasta količine odpadkov – ki jih nekateri niti ne odvržejo v koš, temveč pustijo na tleh, in so zato potrebe po čiščenju javnih površin precej večje kot v običajnih razmerah – je nekoliko otežen odvoz odpadkov. Na JP Voka Snaga so zato začasno ustavili storitve na zasebnih površinah. Do nadaljnjega tako ni mogoče naročiti čiščenja parkirišč, garažnih hiš, dvorišč in drugih površin v zasebni lasti, prav tako so začasno ustavili odvoze zelenega odreza in izredne (plačljive) odvoze kosovnih ter drugih komunalnih odpadkov.
V Voki Snagi pričakujejo, da bodo s temi dejavnostmi lahko nadaljevali jeseni, za več informacij pa lahko pokličete Center za pomoč in podporo uporabnikom 01 477 96 00 ali pišete na e-naslov vokasnaga@vokasnaga.si.

Meščankam in meščanom se zahvaljujemo za razumevanje in prosimo, da skupaj ohranimo spoštljiv odnos do okolja ter z odgovornim ravnanjem poskrbimo, da bo Ljubljana še lepša in še čistejša, kakor poudarjamo tudi v akciji Za lepšo Ljubljano.

 

Preberite tudi: