petek, 15. 11. 2019

Zeleno povezuje – tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana

V Lutkovnem gledališču Ljubljana se pridružujemo prizadevanjem za zmanjšanje uporabe plastičnih vrečk in plastičnih izdelkov, zato bomo v sodelovanju z Društvom zelenih nadzornikov Ljubljana v soboto, 16. novembra 2019, delili vrečke iz trajnostnih materialov.

Skupna akcija Zeleno povezuje bo potekala v soboto, 16. novembra 2019, od 12. do 14. ure na stojnici pred gledališčem, kjer bomo obiskovalcem podarjali trajnostne mrežaste vrečke iz recikliranih materialov.

Akcijo bomo začeli z ogledom predpremiere laponskih povedk v glasbi in papirju Tjulenj, ki je primerna za otroke od 3. leta dalje. Vstopnice zanjo so v prodaji na blagajni ali preko spleta. 
Ob 12. uri bo sledil koncert pozabljenih ljudskih pesmi iz različnih koncev sveta v izvedbi Matije Solceta, Barje Drnovšek in Bojana Cvetrežnika. Koncert bo pred gledališčem (v primeru dežja pa v preddverju Velikega odra). Vstopnine ni. 
V preddverju Malega odra ob 12. uri pripravljamo še delavnico izdelovanja lutk iz papirja za otroke, ki jo bo vodil Brane Solce. Vstop je prost.

Prepričani smo, da lahko s skrbjo za kulturno osveščenost in ohranjanje narave skupaj pripomoremo k razvoju odgovornejših mladih državljanov naše prestolnice.

Preberite tudi: