sreda, 28. 9. 2022

Župan prejel najvišje priznanje F3ŽO

Župan Zoran Janković je v torek, 27. septembra 2022, na Festivalu za tretje življenjsko obdobje prejel častno priznanje za izjemno podporo in skrb za življenje starejših.

Župan že vseh 16 let, odkar vodi Mestno občino Ljubljana, podpira Festival za tretje življenjsko obdobje, ki se osredotoča na aktivno staranje, izboljšanje kakovosti življenja starejših in uresničevanje solidarnosti med generacijami. Mestna občina Ljubljana na festivalu vsako leto pripravi pester program, na katerem z ljubljanskimi javnimi zavodi in podjetji ter nevladnimi organizacijami predstavimo dejavnosti za aktivno in kakovostno življenje v tretjem življenjskem obdobju.

Župan, ki je letos tudi častni pokrovitelj festivala, se je organizatorjem zahvalil za prejeto priznanje in dejal, da mu veliko pomeni. Poudaril je, da sta v današnjih negotovih časih solidarnost in varnost še toliko bolj pomembna in izpostavil tri izzive, s katerimi se bomo v prihodnje morali soočit; to so covid ter prehrambena in energetska draginja.
Ljubljana je solidarno, strpno in tovariško mesto, v katerem različni živimo skupaj ob medsebojnem spoštovanju. To so vrednote, ki jih poudarjamo tudi na Festivalu za tretje življenjsko obdobje in na katere je župan še posebej ponosen.

Preberite tudi: