ponedeljek, 4. 12. 2017

Mladi zmaji vabijo k soustvarjanju programa za mlade

Mladi zmaji vabijo k sodelovanju vse mlade do 29. let, ki so zainteresirani za oblikovanje in izvedbo programa javnega zavoda v letu 2018. Zadnji rok za oddajo vloge je 13. december 2017.

Zainteresirani lahko prijavijo programe iz treh različnih sklopov - dogodki, počitniški program in mladinski center.

Celotna dokumentacija javnega povabila je na voljo na spletni strani Mladih zmajev. 

Kdo so Mladi zmaji?

Sile Mladih zmajev so mladinski delavci in drugi sodelavci z raznolikimi strokovnimi znanji, ki svoje delo z mladimi doživljamo kot poslanstvo. Z njimi delijo sebe, svoje znanje in izkušnje, jih spodbujajo, podpirajo in gradijo svet, kjer je ustvarjalnost vrhovna vrednota za boljše življenje vseh. Mladi zmaji ustvarjajo okolje, kjer mladi odraščajo v odgovorne, ustvarjalne, spoštljive ter spoštovane državljane, so vključevalni in se povezujejo. 

V vseh četrtnih skupnostih bodo zagotovili program in poskrbeli, da so Mladi zmaji nepogrešljivi glas mladih in soustvarjalec življenja lokalnih skupnosti. Odkrito se spogledujejo z mednarodnim okoljem in postavljajo temelje za mladinski center, mladinsko delo, organiziranje in življenje, kjer se bodo dnevno govorili jeziki slikovitih kultur sveta.

Kje jih najdete?

V Zalogu, Šiški, za Bežigradom, v Črnučah, na ulicah, v centru. Da imajo v ptičjem letu z enega na drugi konec mesta pregled nad prestolnico in njenim dogajanjem. Zelo radi se prevažajo s kolesi, busom in rolkami, pa tudi skiro se najde vmes, ko soustvarjamo utrip mesta.

 

Več o Ljubljani za mlade, preberite tukaj.