ponedeljek, 1. 7. 2019

Vsa moja poletja

Nina Šibič je sodelavka v Odseku za odnose z javnostmi MU MOL.

Ljubljančanka, ki se na delovno mesto skoraj vse dni v letu pripelje s kolesom, je tokrat za MESTnice osvežila spomin na poletja v Ljubljani, ob bazenu.

Poletje je tukaj — čas, ko se znova prebudijo moji spomini na poletja v Ljubljani.

Na kopališče Kolezija, eno od mojih poletnih postojank, kjer sem v rosnih letih preživela nešteto trenutkov in si ustvarila številne nepozabne spomine. Potem sem otroštvu počasi pomahala v slovo in prišlo je obdobje, ko sem kar malo pozabila na ta moja lepa poletja. Na žalost je takrat v pozabo tonila tudi Kolezija in iz nekoč prijetnega družabnega kotička ob Gradaščici se je stran od mojih oči in misli spremenila v žalosten kup nesreče.

060727 Kolezija Domen Pal 2
Foto: Domen Pal

Lepega dne pa so na Koleziji zabrneli stroji in poleti 2015 so otroški spomini znova oživeli. Moja Kolezija je zasijala v lepi in sodobni podobi, ki pa v sebi še vedno ohranja tisti prijetni nostalgični občutek, ki me vedno znova popelje nazaj v otroštvo.

3 Final mm
Foto: Šport Ljubljana

Tako kot sem se pred nekaj leti veselila novega življenja Kolezije, se zdaj veselim sodobnega bazena Ilirija, s katerim bo Ljubljana končno dobila pokriti olimpijski bazen. Ljubljanski plavalci si ga zares zaslužijo! No, vsi tisti, ki imamo radi plavanje, pa tudi.

Seveda pa ne smem pozabiti še na bazen Vevče, ki ga, podobno kot Kolezijo, po dolgih letih pozabe kmalu čaka svetla prihodnost. In prepričana sem, da bodo Vevče mnogim izmed vas priklicale enake prelepe otroške spomine, kot jih je meni Kolezija.

Na dni, ko je čas tekel čisto drugače kot zdaj …

---

Ostale zgodbe sodelavk in sodelavcev preberite v MESTnicah. 

Preberite tudi: