petek, 30. 3. 2018

12 jeznih mož v Črnučah

Četrtna skupnost Črnuče vabi na predstavo Šentjakobskega gledališča Ljubljana 12 jeznih mož, ki bo v Kulturnem domu Črnuče v petek, 30. marca 2018, ob 19. 30 uri.

 

 

12 jeznih mož

 

Gledališka, televizijska in filmska klasika Dvanajst jeznih mož, ameriškega avtorja Reginalda Rosea, najbrž ne potrebuje posebne najave. Kdo namreč ne pozna znamenite zgodbe dvanajstih porotnikov, ki se morajo soglasno izreči o krivdi ali nedolžnosti domnevnega morilca. Gledališko besedilo je nastalo na osnovi televizijske serije sredi petdesetih let minulega stoletja, svojo planetarno slavo pa doživelo z ekranizacijo na velikem platnu leta 1957 v režiji Sidneya Lumeta z nepozabnima Henryjem Fondo in Leejem J. Cobbom. Režijo tokratne odrske različice so zaupali dramaturginji in režiserki Iri Ratej, ki je pred tem v Šentjakobskem gledališču že sodelovala kot dramaturginja in asistentka režije pri predstavi Zbêži. Glede na to, da je od zadnje slovenske uprizoritve Dvanajst jeznih mož minilo že dobrih deset let, ne dvomimo, da bo ta napeta in preobratov polna igra tudi danes pritegnila številne gledalce.

Vstop je prost, prijave sprejemajo do četrtka, 29. marca 2018, do 15. ure na e-naslovu info@sentjakobsko-gledalisce.si in po telefonu 01 231 28 60.

Vabljeni!