petek, 28. 5. 2021

Predaja nogometne štafete

V ponedeljek 17.maja 2021, je na šolskem igrišču Osnovne šole Miška Kranjca potekala simbolična predaja nogometne žoge v sklopu evropskega prvenstva v nogometu do 21 let.

foto

Predsednik Četrtne skupnosti Dravlje Marko Zibelnik je žogo prejel s strani predsednika Četrtne skupnosti Polje Antona Podobnika. V ta namen je imel krajši nagovor tudi podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek.

Da bi sama predaja potekala malo bolj v nogometnem stilu se je aktiviralo Športno društvo Podutik, ki je pozvalo učence Osnovne šole Miška Kranjca, da zberejo nekaj ekip in odigrajo prijateljsko tekmo, kar so učenci tudi z velikim veseljem storili. Pod vodstvom učiteljev športne vzgoje so tako pripravili pravo športno poslastico za ljubitelje nogometa.

foto

foto

 

Da pa bi bili nogometne vneme deležni tudi učenci, ki morda niso tako vešči v nogometu so pripravili prekrasne likovne izdelke na temo nogometa. Razstava ˝nogometnih˝ likovnih del je na ogled v avli Četrtne skupnosti Dravlje. Za pomoč pri izvedbi dogodka so učenci Osnovne šole Miška Kranjca prejeli spominsko nogometno žogo prvenstva, ki jo s ponosom hranijo v šoli.

Prvotno zamišljen dogodek je sicer vključeval nogometno tekmo med učenci Osnovne šole Miška Kranjca in Osnovne šole Dravlje, vendar njena izvedba zaradi epidemije in ukrepov ni bila mogoča. Glede na otroški entuziazem in borbenost sta učitelja športne vzgoje sklenila, da bo tekma med omenjenima šolama izpeljana takoj, ko bodo ukrepi in epidemiološka situacija to dovoljevali, tako da se nam za prihodnost šolskega nogometa res ni potrebno bati.

Vsi sodelujoči smo se strinjali, da je k celotnem vzdušju pripomoglo tudi vreme, ki nam je v sicer zelo deževnem dnevu postreglo z dvema urama sonca.

 

Preberite tudi: