petek, 23. 2. 2018

Predavanje Načrtovanje vrta s pomočjo spletne aplikacije Naredi vrt

V želji po povečanju samooskrbe z lokalno in ekološko pridelano hrano bomo skupaj s podjetjem Unichem d.o.o. vzpostavili Gain vzorčni, učni bio vrt na vrtičkarskem območju Ježica, nasproti blokovskega naselja Glinškova ploščad za Bežigradom. To bo že drugi učni vrt v Ljubljani. Zanj bo pod strokovnim vodstvom in z uporabo izdelkov Bio Plantella za ekološko vrtnarjenje skrbela izbrana družina, izvedli pa bomo tudi serijo strokovnih vrtnarskih predavanj in praktičnih delavnic, na katerih se boste lahko seznanili s ključnimi vrtnarskimi opravili – od setve do obiranja plodov.

Prvo predavanje bo v petek, 23. 2. 2018, ob 16. uri v Četrtni skupnosti Posavje, Bratovševa ploščad 30, Ljubljana. Na njem bo Vanes Husić, agronom in strokovnjak Kluba Gaia, predstavil načrtovanje vrta s pomočjo spletne aplikacije Naredi vrt  in pomen pravilno sestavljenega kolobarja s poudarkom na pestrosti zelenjavnih vrst. 
Zaradi organizacijskih potreb vse zainteresirane prosimo, da se na predavanje predhodno prijavijo preko e-naslova: gaia@klubgaia.com ali po telefonu: 01 7558 160.