četrtek, 4. 4. 2013

Podaljšana linija 24 mestnega avtobusa od bizovika do Žal

Podaljšana linija 24 mestnega avtobusa od Bizovika do Žal

Na pobudo meščanov iz Četrtnih skupnosti Sostro, Golovec, Moste in Jarše mestni avtobusi številka 24 od 2. aprila 2013 naprej vozijo po podaljšani trasi - od Bizovika do Žal.

Podaljšanje linije je plod dobrega sodelovanja MOL in Četrtnih skupnosti.

Podaljšek trase od zdajšnje končne postaje na Kodeljevem poteka po Kajuhovi ulici, Šmartinski cesti in Pokopališki ulici vse do postajališča Žale.

Podaljšanje linije do Žal potnikom omogoča prestopanje v celotno mrežo linij mestnega potniškega prometa LPP, tako v smeri centra, kot tudi do nakupovalnega središča BTC, do katerega lahko dostopajo bodisi s prestopanjem, bodisi neposredno iz Kajuhove ceste, z izstopom na postajališču Kajuhova pri trgovini Hofer ali postajališču Tovorni kolodvor pri trgovini Bauhaus.

Na podaljšku trase, ki poteka po Kajuhovi ulici, Šmartinski cesti in Pokopališki ulici vse do postajališča Žale, veljajo naslednja postajališča: Kodeljevo, Kajuhova, Tovorni kolodvor, Šola Jarše, Pokopališka, Žale; v nasprotni smeri pa Žale, Pokopališka, Šola Jarše, Tovorni kolodvor, Ob sotočju in Kodeljevo.

Avtobusi na liniji 24 v koničnem času vozijo na 25 minut, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa avtobusi na liniji 24 ne vozijo.