torek, 14. 2. 2012

Prešerno prešernu

Tradicionalna prireditev ob kulturnem dnevu

Društvo mladih Sotočje je skupaj s sodelavci pripravilo prešerno proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Služba za lokalno samoupravo Mestne občine Ljubljana nam je na pobudo Četrtne skupnosti Golovec že tradicionalno omogočila uporabo dvorane v Hrušici. Proslave se je udeležilo okoli 200 ljudi. Veseli smo, da se je našemu vabilu odzvala tudi mestna svetnica Mojca Kucler Dolinar in podpredsednik Četrtne skupnosti Golovec gospod Aleksander Brezigar.

Po Slovenski himni je imel slavnostni govor br. Jaroslav Knežević, ki se je dotaknil kulture tematike s pomočjo citatov Draga Jančarja. Sledila je vesela proslava, ki sta jo povezovala Igor Pigac in Darja Petković. Na odru so se zvrstile številne točke. Najbolj je izstopala gostilničarka Mici, ki je s pomočjo različnih zapletov zabavala občinstvo. Praznovanje sta popestrila dva učenca Osnovne šole Božidarja Jakca, ki sicer hodita na podružnično šolo Hrušica. Program smo nadaljevali z različnimi recitacijami, ki sta jih izvedla Igor Semič in Janez Pogorelec. Obiskala sta nas tudi mladinska državna prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih Ana Mesec in Jure Bergant, ki sta tudi zaplesala. Za komične vložke sta poskrbela še »Štepanjska klošarja« v vlogi Roka Magaša in Roka Luzarja. S pesmijo in lepim petem so slovensko kulturo zavest dvigovali še Ansambel mladih iz Bizovika, Odrasli skavti iz Štepanje vasi ter Klara Kastelic. Na obisku je bil tudi Krjavelj, ki ga odigral Janez Korošec. Krjavelj nas je zabaval s pripovedovanjem zanimivih dogodivščin iz svojega življenja. Na koncu smo doživeli še majhno presenečenje. Bratje kapucini in Marijine sestre so sestavili majhen zborček in posebej za to priložnost zapeli dve slovenski pesmi.

Za zvokovno opremo je poskrbel br. Marko Senica, režiser proslave je bil gospod Peter Bergant.
Hvala vsem, ki ste sodelovali in vsem, ki ste se udeležili prireditve. Še enkrat zahvala Službi za lokalno samoupravo Mestne občine Ljubljana, da nam je omogočila prostor, kjer smo se lahko krajani kulturno udejstvovali.

 

Igor Pigac
Četrtni svetnik