četrtek, 9. 7. 2020

Poletne delavnice pod drevesi v Knjižnici Jarše

Četrtna skupnost Jarše vabi na poletne počitniške delavnice pod drevesi v Knjižnici Jarše.

Ladje in barčice - KUD Galerija C.C.U. 

četrtek, 9. julij 2020, ob 10.30 uri

Na pomorski pustolovščini s Simonom in Matejo bomo ustvarjali unikatne ladje in ladjice, barke in barčice, parnike, trajekte, starodavne galeje, sodobne jadrnice in čolničke, ki nam bodo polepšali poletne dni.

Magični nakit - KUD Galerija C.C.U. 

četrtek, 16. julij 2020, ob 10.30 uri

Na ustvarjalni delavnici bomo z Matejo Herbst in Simonom Drofelnikom z unikatno poslikavo trakov ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse.

Sončna delavnica - KUD Galerija C.C.U. 

četrtek, 23. julij 2020, ob 10.30 uri

Na Sončni delavnici bomo s Simonom in Matejo izdelovali male pisane sončnice z mozaično sredico, ki nam bodo polepšale dan.

Morske pošasti - KUD Galerija C.C.U.

četrtek, 6. avgust 2020, ob 10.30 uri 

Z Matejo in Simonom se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali strašne in strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

Vse delavnice, ki jih organizira KUD Galerija C.C.U, so del projekta Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U., ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Leteči zmaji - Društvo GUMB

petek, 3. julij 2020, od 10. do 12. ure

Malo odsluženega papirja in vrvi bomo s pomočjo barv in veliko domišljije preobrazili v čisto prave pravcate leteče zmaje, ki se bodo lahko po delavnici dvignili visoko nad Jarše.

Gibljive lutke - Društvo GUMB

petek, 10. julij 2020, od 10. do 12. ure

Na delavnici bomo iz papirja in kartona izdelovali dvodimenzionalne lutke z premikajočimi rokami in nogami ali pa glavami in repi ter jih preizkusili v gibanju.

Gozdne nanizanke- Društvo GUMB

petek, 17. julij 2020, od 10. do 12. ure

Na delavnici bomo obujali spomine na morske in gozdne potepe. Naplavljen les, školjke, naluknjane kamne in pisane gozdne plodove bomo spreminjali v poljubno dolge nanizanke, ki bodo okrasile naše sobe.

Rez, dva, tri- Društvo GUMB

petek, 24. julij 2020, od 10. do 12. ure

Na delavnici se bomo spustili v svet podob in raziskovali raznolike možnosti stripovske in filmske montaže. Iz izbranih stripov za otroke bomo izluščili ključne prizore, jih premeščali in preobračali ter iz njih sestavili nove zgodbe. Pri tem se bomo urili v pripovedovanju v podobah in se spoznavali z osnovami stripovske in filmske govorice

Leporelo - Društvo GUMB

petek, 31. julij 2020, od 10. do 12. ure
Na delavnici bomo iz raznolikih papirjev ustvarili kratke in dolge, ozke in široke zgibanke. Na njih bomo s svinčniki, barvicami in voščenkami narisali serijo risb. Nastale bodo v harmoniko zgibane knjižice – leporela.

Ustvarjalne delavnice, ki jih organizira Društvo GUMB, so namenjene osnovnošolskim otrokom med 6. in 15. letom starosti, dobrodošli pa so tudi starši. Delavnice so brezplačne. Projekta Mala re:ciklarnica in Podobovanja sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Zverinice iz Rezije – Angela Klančar

četrtek, 13. avgust 2020, ob 10. uri

Grdinica, zajčki, mravljice, lisičke, volkovi, medvedi in še kdo, ki se sprehaja po lepih gozdovih, so tisti, ki nas lahko nasmejejo. Otroci bodo najprej slišali dve rezijanski pravljici, zapeli bodo Hudo mravljico, potem si bodo izdelali pravo pravcato Grdinico.