Zeleni ambasador 2016

Pester program

Četrtna skupnost Jarše je, 14.5.2016, prevzela zeleno ambasadorstvo od Četrtne skupnosti Moste. Predaja štafete je potekala v sklopu prireditve »Dan ČS Jarše« in dneva odprtih vrat Vojašnice Edvarda Peperka. Uvodoma je ansambel Vesna zapel narodno pesem, povezovalka programa pa je vsem prisotnim izrekla toplo dobrodošlico. Predsednica ČS Moste, ga. Stanka Marija Ferenčak Marin, je predala repliko nagrade ZPE naslednici, ČS Jarše. Predsednik ČS Jarše, g. mag. Bojan Hajdinjak, je povedal, da bodo v prihajajočih treh tednih pripravili kar nekaj aktivnosti, ter nanje povabil vse prisotne.

Nato je župan, g. Zoran Janković, čestital vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom za prestižni naziv Zelena prestolnica Evrope 2016. Izpostavil je, da je Ljubljana ena redkih prestolnic, ki se lahko pohvali z naravno in visoko kakovostno pitno vodo iz pipe. Zahvalil se je za gostoljubje ter pohvalil zeleno in lepo urejeno okolico vojašnice. Sledila je podelitev priznanj ČS Jarše, skupinsko fotografiranje ter pogostitev. ČS Jarše je v času svojega zelenega ambasadorstva predstavljala zeliščarstvo v urbanem okolju (gojenje zelišč na vrtovih in balkonih), ter občanom razdelila tudi semena. Z Inšpektoratom MU MOL so opozarjali lastnike psov pri ravnanju z iztrebki in z Mestnim redarstvom MU MOL pa opozarjali lastnike nepravilno parkiranih vozil na zelenih površinah.
(http://www.zelenaljubljana.si/blog/zelena-ambasadorka-postala-cs-jarse)

Prevzem ambasadorstva

Točka.Zate.

17.5.2016 med 10.00 in 13.00

V info točki pred Mestno hišo je ČS Jarše v sodelovanju s Turističnim društvom Zelena jama predstavila delovanje društva. Sledila je predstavitev zeliščarstva v urbanem okolju. Prikazali so gojenje zelišč na vrtovih in balkonih, obiskovalce pa je pozdravila tudi zmajčica Flora.

Ostali dogodki v času ambasadorstva

  • 14.5.2016 ob 11. uri, Vojašnica Edvarda Peperka, Leskoškova 7
    Predaja štafete zelenega ambasadorstva ČS Jarše.
    Predstavniki ČS Moste in ČS Jarše so si predali repliko ZPE. Sledil je kratek kulturni program, ki ga je pripravil ansambel Vesna ter podelitev priznanj ČS Jarše.
  • 26.5.2016 ob 16. uri, pred sedežem ČS Jarše, Kvedrova 32
    Predstavili so zeliščarstvo v urbanem okolju, prikazali gojenje zelišč na vrtovih in balkonih ter med občane razdelili zelišča in semena. Člani Sveta ČS Jarše so s predstavnikom Inšpektorata MU MOL in predstavnikom Mestnega redarstva MU MOL opozarjali lastnike psov pri ravnanju z iztrebki in lastnike nepravilno parkiranih vozil na zelenicah.

V času ambasadorstva je ČS Jarše sodelovala s 7 deležniki:
Turistično društvo Zelena jama; podjetje Vrtko; Vrtnarstvo Pavlin; Podjetje Unichem d.o.o. Urban Jungle; Mestno redarstvo MU, MOL; Inšpektorat MU, MOL; ansambel Vesna